17 veebruar 2010

Rongitort

Tähtsam kui eilne vastlapäev oli see, et meie pesamuna Siim sai 6-kuuseks. Kohutav kuidas aeg lendab, alles ta sündis ja nüüd juba üritab roomata :) Tegin maiasmokkadele sellise lõbusa tordi.

Rullbiskviit: 
4 suurt muna
4 spl suhkrut
veidi soola
4 spl jahu
maasikamoosi

Kreem:
200 ml vahukoort
200 g kohupiima
kakaod
suhkrut

Kaunistamiseks: šokolaadi, "Miisu" kommi, marmelaaditükikesi, Nesquiki šokolaadipallikesi, küpsisepuru ja kummikomme (ussikesi).

Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalge koos veidikese soolaga tugevaks vahuks. Munakollane vahusta suhkruga. Sõelu munakollasevahule jahu ja sega ettevaatlikult läbi. Sega tasakesi juurde ka munavalgevaht. Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta eelsoojendatud ahjus 200* juures 15 minutit kuni biskviit on tikuga katsudes valmis. Keera kohe ahjust võttes koos paberiga rulli ning lase jahtuda. Jahtunult keera rull lahti, eemalda paber ja määri moosiga ning keera uuesti rulli.
Kreemiks vahusta vahukoor, lisa juurde kohupiim. Sega hulka kakao ja maitse järgi suhkrut.

Lõikasin rullbiskviidi kolmeks ja katsin kreemiga. Ladusin šokolaadi"rahad" ratasteks ja "Miisu" kommid korstnaks ning tuledeks. Šokolaadipalle ka. Ussid on puhtalt lõbu pärast "Barnie" rongisõitu vaatamas :)

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sellist torti tahaks endalegi, tundub magus :)

Merike ütles ...

Palju õnne! Ilus ja lõbus tort.

Pille ütles ...

Siim on väga vahva nimi! Ja aeg lendab tõesti imekiiresti - me tähistasime just tütre 1. päris-sünnipäeva ja siiani ei saa aru, kuidas see tähtpäev juba kätte jõudis!!

Liilia ütles ...

Aitähh Pille! Siim on ise üks vahva poiss ka :)

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.