11 veebruar 2010

Kohupiimaklimbid e. knöödlid

 Kuna nami-namis on seekordseks kooskokkamise teemaks klimbilised, siis otsustasin minagi oma panuse sellesse anda. Saksamaal olles sõin nii soolaseid (meenutasid tennisepalle) kui ka magusaid knöödleid. Soolastest knöödlitest ma vaimustatud ei olnud, aga magusad kohupiimaknöödlid olid päris huvitavad kuigi ega ma neistki vaimustatud pole. Nii saigi veidi internetiavarustes surfatud, retsepte otsitud ja otsustasin proovida.

50 g võid
1 suur muna
200 g kohupiima
100 g jahu
1 spl vaniljesuhkrut
1 sidruni riivitud koor

Vahusta või vaniljesuhkruga, klopi juurde muna. Sega juurde kohupiim ja jahu. Lase taignal 4 tundi külmas seista. Veereta väikesed pallid, arvesta et keetmisel paisuvad veidi ja väiksemad keevad kiiremini. Aja vähese soolaga maitsestatud vesi keema, tõsta sinna knöödlid ja keeda seni, kuni need tõusevad pinnale. Tõsta vahukulbiga välja ja lase jahtuda. Serveerisin mustika-vaarika kisselliga.
Täitsa hea magustoit ja meenutab maitselt natuke kohupiimapontšikuid, pole ainult rasvased ja näevad näotumad välja. Lapsed sõid neid niisama, ilma kissellita.

2 kommentaari:

Pille ütles ...

Need näevad väga vahvad välja, sellised ponksid :) Aitäh kaasalöömise eest!

Liilia ütles ...

aitähh!

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.