18 märts 2020

Juuretisesai


-->
Juuretisesai, 1 päts


Eelmisel õhtul:
50 g juuretist
100 ml sooja vet
100 g nisujahu
0,5 tl suhkrut

Sega juuretis vee, suhkru ja jahuga. Jäta kinnikaetult (rätikuga) sooja kohta 12 tunniks käärima.

12 tundi hiljem:
Käärinud eeltaignast võta ära 50 g juuretist järgmiseks korraks!

Lisa juurde:
350 ml sooja vett

10 g meresoola
10 g suhkrut
100 g täistera nisujahu*
400 g nisujahu* (jahude vahekorda võid endale sobivaks tuunida)

Sega eeltaignale juurde vajalikud toorained ja sõtku taigen ühtlaseks (5 minutit), jääb täpselt sama tihke kui pärmitaigen.
Määri 1,5 l keeksivorm või või õliga ning tõsta tainas vormi. Silu veega pealt siledaks ning jäta sooja kohta ca 2-4 tunniks kerkima (tuleb jälgida, et ta vormist plehku ei paneks).

Kuumuta ahi 250 kraadini ja pista pätsid ahju. Kui sul on aururežiim, siis võid 6 sekundit auru lasta. Aga kui auru pole, siis pihusta enne saiade ahju pistmist veidi vett ahju.
Keera temperatuur 220 kraadile ja küpseta 20 minutit, seejärel 200 kraadi juures veel 25 minutit.
Ahjust välja võttes jäta sai rätiku alla rahunema.

Kui sul juuretist pole, siis saab edukalt teha saia ka pärmiga või siis ise juuretist teha

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.