See on väga maitsev ja tõeliselt jõulune kook. Valmib kerge vaevaga ning kuna ta pole liialt magus siis sobib ideaalselt jõulusöömingu lõpetuseks.
Piparkoogipõhi:
150 g piparkooke
75 g võid
Toorjuustukiht:
2 muna
0,5-1 dl suhkrut
250 g maitsestamata toasooja toorjuustu
5 lehte želatiini
1 dl punast hõõgveini/glögi
0,5 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl jahvatatud nelki
0,5 tl ingveripulbrit
2 dl 35% rõõska koort
Höögveiniželee:
2 dl punast hõõgveini/glögi
1 dl vett
4 lehte želatiini
Peenesta piparkoogid, sega sulavõiga ning suru saadud küpsisesegu 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale.
Vahusta täidise jaoks munad suhkruga kohevaks vahuks. Sega munavaht toasooja toorjuustu hulka. Leota želatiinilehti külmas vees u 5 minutit. Kuumuta glögi/hõõgvein ning sulata kergelt kuivakspigistatud želatiinilehed kuumas glögis. Sega želatiinisegu koos maitseainetega toorjuustuvahu hulka. Viimasena sega täidise hulka vahustatud rõõsk koor.
Kalla täidis piparkoogipõhjale ning tõsta külmkappi tarretuma.
Valmista glögiželeekiht. Lahjenda glögi ning kuumuta. Sega juurde külmas vees leotatud ja siis kuivakspigistatud želatiinilehed. Kalla glögiželee tarretunud toorjuustukoogile ning lase vähemalt 4 tundi tarretuda.
Võta kook ettevaatlikult vormist välja, libista tordialusele ning kaunista soovi korral nt valge šokolaadiga, mandlilaastudega.
Retsept nami-namist
7 kommentaari:
Huvitav ja ilus!
Vaja ära proovida. Aitah!!!
See on tõesti täitsa hea tort.Olen korra teinud.
on hea ja mitte liiga magus. arvatavasti teen seda see aasta veel nii paar-kolm korda ;)
nii ilus!
tänan!
Mulle see ka väga-väga meeldib! Sa oled oma tordi väga kenasti ära kaunistanud, Liilia!
Aitähh Pille, ilma kaunistuseta tundus tort liiga kahvatu :)
Postita kommentaar