16 detsember 2010

Jõulune kohupiimakook

Kuna piparkoogitaigent sai päris palju tehtud ja piparkooke on ka juba üksjagu küpsetatud, siis tekkis mõte seda hoopis koogipõhjana kasutada. Selle koogi idee on pärit Elise blogist kuid lõplik retsept sündis tegemise käigus just parasjagu (külm)kapis leiduvast. Tulemuseks oli mõnusalt kreemine ja tõeliselt jõuluse mekiga kook. 

Põhi:
300 g piparkoogitainast 

Täidis:
2 dl rõõska koort (35%)
1,5 dl suhkrut
400 g kohupiima
2 muna
1 pakk vaniljepudingupulbrit (RUF) 
1 dl jõhvikaid 

Peale:
piparkoogitaignast kuusekesi
jõhvikaid
piparkoogiglasuuri

Rulli piparkoogitaigen ühtlaseks õhukeseks kettaks ning suru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja äärtele.
Vahusta munad suhkruga, mikserda juurde kohupiim ning kergelt vahule klopitud rõõsk koor. Sega juurde pudingupulber ja jõhvikad. Vala täidis taignale ning kaunista pealt piparkoogitaignast lõigatud kujundite ja jõhvikatega.
Küpseta eelkuumutaud ahjus 200-kraadi juures 40-50 minutit (katsu küpsust tikuga).
Lase jahtuda, siis kaunista pealt piparkoogiglasuuriga. Parim külmkapikülmalt. 




3 kommentaari:

Toimetused köögis ütles ...

Tõeliselt armas ja isuäratav

Liilia ütles ...

aitähh! lihtne ja maitsev ka ;)

Regina ütles ...

Hetkel jahtub kook laual :) Kuna külaline juhtus meil olema laktoositalumatusega,siis asendasin vahukoore laktoosivaba jogurtiga ning kohupiima laktoosivaba kohupiimakreemiga.
Loodan, et kook püsib koos ja annab lõigata ning ka maitseb hästi. :) Tänan retsepti eest!

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.