31 detsember 2010

Meekook

Valmistasin selle aasta viimaseks õhtuks ühe väga maitsva ja magusa koogi, lootuses et järgmine aasta tuleb vähemalt sama magus ja hea kui see tortki;) 


Ahjuplaadi suurune kook

Taigen:
200 g võid
4-5 spl mett
4 suurt muna
3 dl suhkrut
2 tl soodat
700-800 g jahu
 
Kreem:
1,5 kg hapukoort
2,5 dl suhkrut

2 spl vaniljesuhkrut

Sulata potis või ja mesi ning jäta jahtuma.Vahusta munad suhkruga. Pidevalt segades nirista sisse või-meesegu ning sega hulka ka sooda. Hakka järk-järgult tainale jahu lisama, ise pidevalt lusikaga segades. Lisa jahu nii kaua, kuni taigen lööb kausi küljest lahti ning tundub rullitav. Taigen peaks olema tihke, aga samas pehme. Pane taigen umbes tunniks külma tahenema, siis on seda kergem rullida.
Jaga taigen viieks ning rulli iga osa ahjuplaadi suurusele küpsetuspaberile võimalikult õhukeseks.
Küpseta iga põhja 180-kraadi juures umbes 6-7 minutit või kuni põhi on kuldpruun. Kui põhjad on küpsetatud, siis lõika neilt kohe kuumalt ääred ära, et saaks ühesuurused plaadid.
Kreemiks sega hapukoor suhkru ja vaniljega. Lao jahtunud plaadid üksteise otsa ja iga kihi vahele määri hapukoorekreemi. Kreemi peab iga kihi vahele mahutama võimalikult palju, et kook mahlane jääks. Parim võimalus selleks on kõigepealt laotada põhja peale kiht kreemi, sellel veidi sisse tõmmata lasta ja siis veel teine kiht kreemi peale määrida. Lõpuks määri kook ka külgede pealt hapukoorekreemiga.
Ära lõigatud ääred purusta peeneks ning raputa koogile.
Lase koogil üleöö külmkapis seista ja mahlasemaks tõmbuda.

Retsept Elise blogist

2 kommentaari:

Tullia ütles ...

Head maitserohket ja ideederikast uut aastat! Ja et jaguks ka aega ja sööjaid!

Liilia ütles ...

suured tänud!

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.