Ühel õhtul tuli mul hirmus tahtmine süüa soolaseid küpsiseid ja nii saigi proovitud järjekordset nami-nami retsepti, lisasin omaltpoolt seesamiseemned. Meile meeldisid need nii küüslauguga kui ka ilma.
150 g võid
4 dl nisujahu
200 g riivitud juustu
1,5 dl hapukoort
2 muna*
meresoola
seesamiseemneid
riivitud muskaatpähklit
3 kuni 4 küünt küüslauku
Haki jahu hulka külm või. Sega juurde hapukoor, maitseained ja 1,5 muna* (jäta pool muna määrimiseks). Viimasena lisa riivitud juust. Sõtku tainas kiiresti läbi ja pane paariks tunniks külmikusse.
Rulli tainas jahusel laual 0,5 cm paksuseks ja lõika soovitud kujuga küpsisteks.
Pane küpsised võitatud ahjuplaadile. Pintselda munaga* ja puista peale veidi meresoola ning soovi korral ka seesamiseemneid.
Küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks (ca 10 minutit).
Jahtunud küpsised sega kausis pressitud küüslaugu ja soola seguga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar