Kuna sügisel sai palju seeni korjatud ja erinevaid seenehoidiseid tehtud, siis nüüd on neid õige aeg hävitada. See pirukas maitseb ühtviisi hästi nii soojalt kui külmalt.
Taigen:
75 g võid
1 dl nisujahu
0,75 dl täisterajahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
100 g (2) keedetud kartulit
veidi soola
Kate:
3 dl seenehoidist
1 tl pitsamaitseainet
1 suur muna
1 dl kohvikoort
100 g riivitud juustu
Sega jahud küpsetuspulbriga ning haki või ja jahusegu noaga läbi. Sega juurde riivitud kartul. Suru tainas 24 cm pirukavormi põhjale ja külgedele.
Kalla seenehoidis taignale, aja laiali ning soovi korral lisa ka umbes 100 g suitsusinki. Raputa üle pitsamaitseainega. Klopi muna lahti, sega koore ja riivitud juustuga ning vala pirukale.
Küpseta 200-kraadises ahjus 35 minutit kuni pirukas on pealt kuldne.
3 kommentaari:
Täna on vist seenepäev. Mina tegin tatraputru praetud seentega. Pirukas on isuäratav.ma
See "ma" ei tähenda midagi, tuli kogemata, kui titt süles nihelema hakkas:-)
seened on hea vaheldus igasugu lihakraamile mida pühade ajal nii kui nii liiga palju söödud sai.
Postita kommentaar