20 detsember 2010

Martsipani ja rosinatega jõulusai

Eile oli juba 4.advent ja selleks puhuks küpsetasin ühe väga maitsva saia, mida võiks vabalt ka kringliks kutsuda.
Väga suured rosinasõbrad võivad rosinaid julgelt rohkem lisada, mina neid eriti ei armasta ;)

Taigen:
25 g pärmi
1 dl suhkrut
2 dl piima
100 g võid
6 dl nisujahu
1 tl sidruni riivitud koort
50 g mandlilaaste 

150 g rosinaid
 

Täidis:
25
g pehmet võid
150 g martsipani
 

Peale:
1 muna
pärlsuhkrut


Valmista eelkergitusega pärmitainas: lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa suhkur ja 2 dl jahu. Pane tainajuuretis sooja kohta, kuni see hakkab mullitama.
Sega juurde ülejäänud jahu, pehme või, riivitud sidrunikoor, mandlilaastud ja leotatud rosinad. Sõtku hoolega läbi, kata rätikuga ning lase uuesti soojas kerkida.
Rulli tainas ahjupanni suuruseks ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri tainale õhuke kiht võid.
Jaga mandlimass pooleks ning veereta mõlemad tükid tainaplaadi pikkusteks kangideks, vajuta veidi lamedamaks. Pane üks mandlimassiriba tainaplaadi keskjoonele, keera tainaplaadi üks külg selle peale. Pane teine mandlimassiriba esimese peale keeratud tainale ja keera tainaplaadi teine külg selle peale (kaks mandlimassiriba jäävad nüüd kohakuti, tainakihtide vahele).
Kata sai rätikuga ja lase soojas kerkida.Klopi muna lahti ja määri sellega kerkinud sai üle, puista peale pärlsuhkrut.
Küpseta 200-kraadises ahjus alumisel siinil 30-35 minutit.


Retsept nami-namist

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.