Kuna mul oli vaja veel ühed hilinenud jõulukingitused teha, siis otsustasin lisaks tavalistele magusatele trühvlitele meisterdada ka ühe portsu veidi vürtsikamaid maiuseid. Need osutusid minu üllatuseks täitsa maitsvateks, kuna tšilli on mõnus leevendus magusale šokolaadile ja pealegi ei saa neid liiga palju süüa ;)
40 tk
1 dl 35% rõõska koort1-2 tl tšillipulbrit
2 spl võid
200 g tumedat (70% kakaosisaldusega) šokolaadi
2 spl mett
Veeretamiseks:
kakaopulbrit
Kuumuta rõõsk koor koos mee ja tšilliga keemiseni, vala kuumalt šokolaadile. Sulata segades kuni saad hästi ühtlase massi. Kata nõu kaane või kilega ning lase külmas 2-3 tundi tahkuda.
Vormi hangunud massist lusika abil väikesed kuulid ning veereta neid kakaopulbris. Pane külma ja lase serveerimiseni veel tahkuda, säilita jahedas.
Retsept mugandatud pereköögi retseptivihikust "Tšillieri" (märts 2007)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar