Põhi:
300 g piparkoogitainast
Täidis:
2 dl rõõska koort (35%)
1,5 dl suhkrut
400 g kohupiima
2 muna
1 pakk vaniljepudingupulbrit (RUF)
1 dl jõhvikaid
Peale:
piparkoogitaignast kuusekesi
jõhvikaid
piparkoogiglasuuri
Rulli piparkoogitaigen ühtlaseks õhukeseks kettaks ning suru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ja äärtele.
Vahusta munad suhkruga, mikserda juurde kohupiim ning kergelt vahule klopitud rõõsk koor. Sega juurde pudingupulber ja jõhvikad. Vala täidis taignale ning kaunista pealt piparkoogitaignast lõigatud kujundite ja jõhvikatega.
Küpseta eelkuumutaud ahjus 200-kraadi juures 40-50 minutit (katsu küpsust tikuga).
Lase jahtuda, siis kaunista pealt piparkoogiglasuuriga. Parim külmkapikülmalt.
3 kommentaari:
Tõeliselt armas ja isuäratav
aitähh! lihtne ja maitsev ka ;)
Hetkel jahtub kook laual :) Kuna külaline juhtus meil olema laktoositalumatusega,siis asendasin vahukoore laktoosivaba jogurtiga ning kohupiima laktoosivaba kohupiimakreemiga.
Loodan, et kook püsib koos ja annab lõigata ning ka maitseb hästi. :) Tänan retsepti eest!
Postita kommentaar