Eile sain vanaemalt selle aasta esimesed rabarbrid ja loomulikult tuli nendest kooki teha. Seekord siis tervisliku kaerajahust põhjaga. Sellest kogusest saab ahjuplaaditäie kooki.
Põhi:
150 g võid
300 g kaerajahu
100 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
2 spl hapukoort
Rabarberikate:
4 dl rabarbereid
3 spl suhkrut
2 tl kaneeli
Kohupiimakate:
4 muna
100 g suhkrut
400 g kohupiima
2 dl hapukoort
2 spl mannat
Sulata või, vala hulka kõik ülejäänud ained ning sega ühtlaseks. Litsu taigen suurele ahjuplaadile ning tõsta külma.
Tükelda rabarberid (noori rabarbereid pole vaja koorida), sega suhkru ja kanaeeliga. Vahusta munad suhkruga, sega hulka hapukoor, kohupiim ja manna. Laota rabarberid põhjale, vala peale kohupiimakate. küpseta 200* juures 30 minutit. Lase jahtuda ning puista üle tuhksuhkruga.
2 kommentaari:
Mmm... isuäratav!
tänan!
Postita kommentaar