02 mai 2010

Rabarberi-kohupiimakook kaerapõhjal

Eile sain vanaemalt selle aasta esimesed rabarbrid ja loomulikult tuli nendest kooki teha. Seekord siis tervisliku kaerajahust põhjaga. Sellest kogusest saab ahjuplaaditäie kooki.

Põhi:
150 g võid
300 g kaerajahu
100 g suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
2 spl hapukoort

Rabarberikate:
4 dl rabarbereid
3 spl suhkrut
2 tl kaneeli

Kohupiimakate:
4 muna

100 g suhkrut
400 g kohupiima
2 dl hapukoort
2 spl mannat

Sulata või, vala hulka kõik ülejäänud ained ning sega ühtlaseks. Litsu taigen suurele ahjuplaadile ning tõsta külma.
Tükelda rabarberid (noori rabarbereid pole vaja koorida), sega suhkru ja kanaeeliga. Vahusta munad suhkruga, sega hulka hapukoor, kohupiim ja manna. Laota rabarberid põhjale, vala peale kohupiimakate. küpseta 200* juures 30 minutit. Lase jahtuda ning puista üle tuhksuhkruga.

2 kommentaari:

Liina ütles ...

Mmm... isuäratav!

Liilia ütles ...

tänan!

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.