20 mai 2010

Kiivi-rabarbrimoos

Rabarberitega on nii, et algul ei jõua kuidagi nende suureks kasvamist ära ooadata ja kui nad söömiseks valmis on, siis peale paari kooki tekib neist väike vastumeelsus. No eks ma olen juba kooki-kisselli ka teinud, nii et meie peres on hetkel rabarberitest isu täis (paariks päevaks :D). Kuna aga rabarberid ju ikka kasvavad ning lisaks arvas naabrinaine, et mul kindlasti pole rabarbereid ja temal on neid liiga palju, siis tõi ta mulle umbes 20 rabarberivart (no terve suur kilekott oli neid täis)! Hullumeelsus! No eks ma panin suurema osa sügavkülma, aga veidikesest tegin prooviks kiividega moosi (kunagi tegin apelsiniga ka, aga tookord see mulle ei maitsenud, peaks vist uuesti proovima). Täitsa mõnus moos sai, ainult kiiviseemned olid lastele häirivad (teinekord ajan läbi sõela, siis saab marmelaadi). Arvan, et seda saab teha ka moosisuhkruta (see on ikka jube kallis), aga siis jääb ilmselt vedelam moos või peab veidi kauem keetma. Retsept ikka nami-namist.

600 g rabarbrit
400 g kiivit
0,5 dl vett
500 g moosisuhkrut
 

Lõika rabarber väikesteks tükkideks ja pane koos veega potti, lisa kooritud ja viilutatud kiivid.
Kalla juurde moosisuhkur. Kuumuta keemiseni ning keeda 10-15 minutit, samal ajal ühtlaselt segades. Riibu vaht ja tõsta steriliseeritud purkidesse ja sulge kohe õhukindlalt.

2 kommentaari:

Merle ütles ...

Sa proovi maasikatega ka rabarberi moosi;)

Liilia ütles ...

maasikad ja rabarber on iga-aastane klassika ;)

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.