See magus ja kaunilt kollane kõrvitsasai meeldis meile väga ja parim on see, et isegi kaks päeva hiljem oli see sai mõnusalt pehme ja mahlane.
2 palmiksaia
25 g värsket pärmi
2,5 dl piima
8-9 dl nisujahu
400 g puhastatud kõrvitsat
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
1 apelsini (sidruni) riivitud koor
0,5 tl kardemoni
1 tl vaniljesuhkrut
100 g pehmet võid
Peale:
muna
kõrvitsaseemneid või pärlsuhkrut
Tee soojast piimast, pärmist ja vähesest osast jahust eeltainas ning jäta sooja kohta 30 minutiks kerkima.
Hauta kooritud ja tükeldatud kõrvits vähese veega pehmeks pudruks.
Lisa eelkergitusele leige kõrvitsapuder, suhkur, sool ja maitseained. Sega hoolikalt. Lisa jahu ja sõtku. Lisa ka pehmed võitükikesed ning sõtku kuni tainas on ühtlaselt sile.
Lase tainal soojas kohas umbes tund või pisut kauem kerkida. Vormi tainast 2 palmiksaia ja lase neil ahjuplaadil veel 15 minutit kerkida.
Määri kerkinud pätsid pealt munaga, puista soovi korral üle kõrvitsaseemnete või pärlsuhkruga ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
Retsept nami-namist
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar