18 august 2010

Suvikõrvitsa-tomativorm fetaga

Kuna mul seisis külmikus üks avatud fetajuustu pakk, siis oli vaja seda kuidagi realiseerida. No ja suvikõrvitsaid ja tomateid on ka praegu kuidagi liiga palju, kuigi eile tegin viimastest 10 liitrit mahla. Retsept mugandatud muidugi nami-namist.
Neljale sööjale:
oliiviõli
1 suvikõrvits
200 g fetajuustu

4 tomatit
kuivatatud tüümiani
musta pipart
 
Munasegu: 
4 muna
0,5 dl piima
soola ja musta pipart


Lõika suvikõrvitsad ratasteks, viiluta tomatid, lõika fetajuust kuubikuteks.
Määri väiksem ahjuvorm õliga. Laota põhjale kiht suvikõrvitsaviile, puista peale tüümiani ja pipart. Puista peale pool fetajuustukuubikutest, siis kiht tomativiile, millele puista jälle tüümiani ja pipart. Nüüd kiht suvikõrvitsat ja ülejäänud fetajuust, peale tüümiani ja pipart.
Klopi munad piimaga lahti, maitsesta soola-pipraga. Vala munasegu aedviljadele ja fetajuustule.
Kõige peale laota ülejäänud tomativiilud, nirista peale veidi õli ning maitsesta tüümiani ja pipraga.
Küpseta 210-kraadises ahjus 30-40 minutit kuni munasegu on hüübinud. 

Serveeri värske salati ja leivaga.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.