13 august 2010

Suvikõrvitsa-mozzarellaampsud

Eile oli minu kohustuseks valmistada roogasid Mooste Toiduklubis ja kuna praegu on suvikõrvitsaid rohkem kui ise ära jõuaks süüa, siis otsustasingi võtta teemaks sellesamuse suvikõrvitsa. Suupisteks siis need mozzarellaga-ampsukesed, eelroaks suvikõrvitsa püreesupp ja kõrvale suvikõrvitsaleib, pearoaks oli kartuli-suvikõrvitsa hakklihavorm ja tomati-sibulasalat ning desserdiks hõrgutav suvikõrvitsakook toorjuustuga. Joogiks kali, kurgivesi ja melissitee. Viina ja hapukurki ka :)

Esimeseks kergeks ampsuks leidsin idee nami-namist ja täiendasin seda väikeste kirss-tomatitega. Päris põnevad, kuigi said veidi magedad.

2 pakki mozzarella-kirsse
2 keskmise suurusega rohelist suvikõrvitsat
väikseid kirss-tomateid
Ürdimarinaad:
4 sl külmpressitud oliiviõli
2 sl valget veiniäädikat
3 sl hakitud värsket maitserohelist - basiilikut, murulauku, peterselli
meresoola
purustatud musta pipart

Sega kausis hakitud ürdid, oliiviõli ja veiniäädikas, maitsesta soola-pipraga. Lisa nõrutatud mozzarellapallid ja lase umbes tund-paar maitsestuda. Sega mozzarellapalle ürdimarinaadis aeg-ajalt.
Lõika suvikõrvits köögiviljakoorijaga pikuti õhukesteks laastudeks. Kui jõuad suvikõrvitsa seemnetega osani, siis keera suvikõrvits teistpidi ja lõika laaste ka teiselt poolt. (Keskmist osa võid kasutada nt suppides).
Blanšeeri e. keeda neid soolaga maitsestatud vees 2 minutit, siis tõsta vahukulbiga välja ja pane külma veega täidetud kaussi jahtuma.
Nõruta suvikõrvitsalaastud hoolega kuivaks!
Võta üks suvikõrvitsalaast, aseta ürdimarinaadist välja võetud mozzarellapallike ühe otsa peale ja keera rulli. Aseta vaagnale. Jätka, kuni kõik suvikõrvitsalaastud ja mozzarellapallid on otsas.
Riputa valmis rullidele veidi meresoola ja musta pipart ning torka tikuga kirsstomat sinna peale. 

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.