13 august 2010

Suvikõrvitsaleib

Püreesupi kõrvale oli väga mõnus süüa sooja leiba, mille retsept pärineb taaskord nami-namist
50 g võid
2 dl piima
2 dl vett
1 dl jogurtit
50 g pärmi
2 tl meresoola
2 tl suhkrut
200 g suvikõrvitsat (riivida) 
1 dl hakitud peterselli
800 g nisujahu (1/3 sellest täisterajahu)

 Sulata potis või, lisa vesi ja piim. Kalla segu kaussi ja lisa jogurt. Sega juurde pärm. Lisa ülejäänud ained (hoia veidi jahu alles) ja sõtku tainas ühtlaseks. Kata tainakauss puhta rätikuga ja lase soojas kohas tund aega kerkida.
Kummuta kerkinud tainas jahusele lauale ja sõtku hoolega läbi. Vajadusel lisa ülejäänud jahu. Vormi tainast kaks piklikku pätsi ja lase küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil veel pool tundi kerkida.
Küpseta umbes 45 minutit 200-kraadise ahju allosas.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.