24 august 2010

Kaneeli-õunarullid

Kuna täna on väljas juba päris sügisene ilm, siis on võimalus köögis rohkem kokata ja ahju kasutamine pole kuritegu vaid teeb olemise mõnusalt soojaks. Lapsed nõuavad juba pikemat aega kaneelisaiu ja mõnikord tuleb ju laste nõudmistele vastu tulla ;)

1 portsjon magusat pärmitaigent

Vahele:
2 dl fariinsuhkrut  
100 g sulatatud võid
2 tl jahvatatud kaneeli

1 dl paksu õunapüreed
5 dl pisikesteks tükkideks hakitud õuna
 

Määrimiseks:
lahtiklopitud
muna   

Glasuur:
2
 dl tuhksuhkrut
0,5 tl jahvatatud kaneeli
1-2 spl õunamahla  


Valmista magus pärmitainas.
Täidiseks sega fariinisuhkur kokku jahtunud sulavõi ja kaneeliga, klopi juurde õunapüree ning õunatükid.
Vajuta kerkinud tainas alla ja rulli 30 x 40 cm suuruseks nelinurgaks. Määri peale täidis ja keera rulliks, näpi servad tihedalt kinni. Lõika rullid juppideks. Tõsta jupid püstiasendis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes piisavalt kerkimisruumi. Lase rätiku all veel 30 minutit kerkida.
Määri kerkinud rullid pealt munaga ja küpseta 175-kraadises ahjus kuni 40 minutit.
Tõsta koos panniga restile ja lase 15 minutit restil jahtuda.
Nirista jahtunud kaneelirullidele glasuuri, millesse lisa segades vähehaaval just niipalju õunamahla, et segu on võimalik niristada.


Retsept nami-namist

3 kommentaari:

Aniitram ütles ...

Mmm..nii isuäratav :) Pean poest kardemoni tooma ja ka kaneelirulle mingi päev küpsetama-ja miks mitte ka õuntega :)

Annuska ütles ...

Se täidis on fantastiline,olen järgi proovinud.Öuna koogid minu lemmikud.

Helen ütles ...

Väga maitsev täidis, tegin täna kringlit ja kasutasin seda täidiseks. http://helenveeb.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.