Hakkasin Joosepi soovil tegema riisimöksi. Aga kuna viimasel ajal on mul tunne, et tomatid tekitavad Annaliisale karedad põsed, siis sündis selline roog. Olen teinud koorest kana-karri kastet ja sellest siis katsetus sarnast rooga ahjus teha.
Kõrvale oleks hea süüa oma aia värsket salatit tomati ja kurgiga...aga kahjuks on kilemajas praegu ainult lumehanged.
500 g kanafileed
4 dl pudruriisi
1 suur sibul
1 porgand
200 ml rõõska koort (35%)
1 tl karripulbrit
soola* (esialgu lisa 1 tl, lõpus saad juurde panna kui vaja)
vett
Lõika kanafilee väikesteks tükkideks, haki sibul ja riivi porgand. Pese riis. Pane kõik ahjuvormi (ka maitseained) ja vala peale nii palju vett, et kõik oleks kaetud. Pane vorm ahju 240* juurde ja lase seal nii 30 minutit podiseda. Siis vala juurde rõõsk koor ja vajadusel veel vett. Hauta 200* juures veel 30 minutit või seni kuni riis ja porgand pehmed on. Vajadusel lisa juurde soola ja karripulbrit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar