No meil ikka juhtub, et paar viimast banaani ei maiste enam kellelegi ja lähevad pealt täiesti mustaks. Aga nendest magusaks küpsenud banaanidest tuleb kõige maitsvam keeks, koos šokolaaditükkidega muidugi :)
2 hästi küpset banaaani (kooritult 200 g)
125 g võid
1.5 dl suhkrut
veidi soola
3 muna
2 dl nisujahu
2 dl täistera nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
50 g tumedat šokolaadi
0,5 tl kaneeli
Kaunistuseks:
šokolaadi
kuivatatud banaanilõike
Vajuta banaanid kahvliga püreeks. Vahusta pehme või soola ja suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad. Sega küpsetuspulber jahudega ja lisa taignale, pane hulka ka kaneel ja hakitud šokolaad. Lõpuks sega hulka banaanipüree. Vala tainas võitatud keeksivormi.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 180* juures 40-50 minutit (kontrolli küpsust tikuga). Lase keeksil 10 minutit vormis jahtuda ning kummuta siis välja. Kaunistuseks nirista peale sulatatud šokolaadi ja aseta sellele banaanichipsid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar