13 märts 2010

Lihtne hernestega kalasupp

Kalasupp on väka maitsev ja kiirelt valmiv supp. Olen juba mitu nädalat mõelnud, et peaks seda suppi keetma ja hetkel on ka nami-nami kooskokkamise teemaks just kalasupid. Mulle ei meeldi ainult selle supi tarvis kala keetmisel tekkiv lõhn- no ma ei tea miks. Maitse on aga hea ja tavaliselt teen nii, et ühel päeval keedan puljongi ja järgmisel supi. Täna lisasin kartulile-porgandile lisaks ka külmutatud herneid.

Puljong:
kala supikogu
1 sibul
loorber
must terapipar
sool
vesi

Supiks:
porgand
kartul
rohelised herned
maitserohelist (till, murulauk)
sool, pipar

Pane kala supikogu vette keema, riisu vaht ja lisa juurde sibul ning maisteained. Lase vaikselt umbes 30 minutit keeda. Kurna puljong läbi sõela. Puhasta supi tarvis luudelt kalaliha.
Supi tarvis pane puljongisse tükeldatud porgand, keeda veidi ning lisa kartulid. Kui kartul on pool-pehme, lisa herned. Kõige viimasena lisa kalaliha ja maisteroheline, maitsesta soola-pipraga.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.