01 märts 2010

Rabarberikook

Ei need pole selle aasta esimesed rabarberid vaid eelmisel kevadel sügavkülma pandud rabarberid, viimane aeg on need ära tarvitada. Tegin sellise lihtsa aga maitsva plaadikoogi, kuhu segatakse rabarberid sisse.

4 suurt muna
2 dl suhkrut 
1 tl vaniljesuhkrut
veidi soola
100 g võid
6 dl jahu (2 dl sellest täistetranisujahu)
0,5 tl soodat

1 tl küpsetuspulbrit
2 dl hapupiima või maitsestamata jogurtit
300 g rabarberitükke
4 spl suhkrut
kaneeli


Võta sügavkülmutatud rabarberid külmikust ja pane sõelale sulama. Kui on värskete rabarberite aeg siis lõika puhastatud rabarber väikesteks tükkideks ning sega suhkruga ja jäta taigna valmistamise ajaks seisma.
Vahusta munad suhkrute ja soolaga. Lisa sulatatud jahtunud või. Seejärel sega hulka jahud, millesse on eelnevalt segatud sooda ja küpsetuspulber. Viimasena sega juurde jogurt ja nõrutatud rabarberid (mahl kergelt välja pigistada muidu jääb kook liiga märg).
Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning raputa peale veidi kaneeli.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 180* juures ca 35 minutit.
Jahtunud kook puista üle tuhksuhkruga.

2 kommentaari:

Ellis ütles ...

Oh jumal, kus lööks praegu hambad sisse. :D Viimased kaks nädalat olen ringi roomanud mõttega saaks-ometi-juba-rabarberikooki. :D

Liilia ütles ...

jaa, rabarberikoogid on esimesed kevadekuulutajad :) minu kook on küll kahjuks vanadest varudest, aga maitses ikkagi väga kevadiselt.

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.