07 märts 2010

Ahjus küpsetatud lõhe

Lõhe on väga maistev kala. Meie pere üks lemmikutest on ahjus küpsetatud lõhe, mida võib süüa nii riisiga, kartulitega, makaronidega või lihtsalt toorsalatiga.

Lõhe
sidrunimahl
meresool
must pipar
till

Pane kala alumiiniumfooliumile, pigista peale sidrunimahl ning raputa peale maitseaineid. Paki kala korralikult fooliumisse ja küpseta 220* juures 20-30 minutit (oleneb kala suurusest, mul oli 1/4 kalast). Liiga kaua ei või ka küpsetada, muidu jääb kala tuim. Lase enne sööma asumist veidi fooliumis seista ja jahtuda, nii tõmbab kala mahla endasse.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.