16 märts 2010

Kaerapõhjaga vaarika-kohupiimakook

Meil on täna jälle väike pidupäev! Nimelt sai meie pesamuna 7-kuuseks, juba. Viimase kuuga on meie vaikselt ühe koha peal uudistavast poisist saanud neljakäpukil ringi luusiv maailmaavastaja. Vaikne või õigemini rahulik on ta ikka s.t jutustab kui jututuju on ja nutab siis kui saab haiget, kaka kiusab, uni ründab või nälg näpistab. Tõeline magustoit emmele! :D Kuskilt blogist just lugesin, et lasped on nagu üks korralik toidukord 1. laps on supp, 2. laps praad ja kolmas magustoit, meil siis lausa vahukooretupsuga :)
 Ja nagu ühel korralikul sünnipäeval ikka, peab laual kook ka olema! Seekord siis midagi lihtsat, kuid väga maitsvat.

Põhi: 
   200 g kaerajahu
   0,5 tl küpsetuspulbrit
   100 g võid
   0,5 dl suhkrut
   veidi soola
   2 spl vett

Kohupiimakate:
   600 g kohupiima
   3 muna
   1 dl suhkrut   
   2 tl vaniljesuhkrut 
   1 spl maisijahu
   veidi soola
   vaarikaid (või muid marju)


Põhi: Või sulatada. Segada hulka suhkur, sool, vesi ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Taigen suruda 24 cm koogivormi põhjale ja külgedele ning panna 30 minutiks külmikusse.
Kate: eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalged veidikese soolaga tugevaks vahuks ja jäta ootele. Vahusta munarebud suhkrutega heledaks vahuks. Mikserda juurde ka kohupiim. Sega hulka maisijahu ja ettevaatlikult ka munavalgevaht.
Kalla pool kreemist koogivormi taigna peale, siis lao peale vaarikad ja vala peale ülejäänud kreem. Küpseta eelkuumutatud ahjus 175* juures umbes 1 tund, siis keera kuumus kinni ja lase koogil ahjus vaikselt jahtuda.

8 kommentaari:

Andra Kalda ütles ...

Milline hõrgutis. Väga isuäratav:)

Liilia ütles ...

Aitähh, oli väga maitsev tõesti! Toidu pildistamine on aga keerulisem kui arvata võiks, tegelikkuses oli see kook veel maistvam kui siin pildidl välja paistab :)

Liilia ütles ...

Aga pojake on küll tõeline maiuspala, ka pildi peal ;)

Andra Kalda ütles ...

Poiss on numpsik jah! Ja palju õnne talle! Toidupildistamine on tõesti raske ja mul ei ole ka paljude kiidetud peegelkaamerat. Seega mõistan su muret, et toit ei pruugi pildil jääda nii isuäratav kui ta tegelikkuses on:)Aga harjutamine pidi meistriks tegema, mina loodan sellele:D

Tullia ütles ...

Palju õnne pojale! Kook on tõesti isuäratav. Käin juba mõnda aega Su blogi lugemas. Väga tore, et Põlvamaal veel üks toidublogija on tekkinud. Kuigi olen kahepaikne, tundsin end pisut üksikuna:-) Edu!

Liilia ütles ...

Tullia- ma just kartsingi et ei saa ju olla tõsi, et olen ainus toidublogija põlvamaalt :)

Tullia ütles ...

Mul on natuke selline segablogi, kuid toitu on kõige rohkem. Kui soovid vaadata, siis saadan meeleldi Sulle mailile kutse. Võid nami-nami kaudu teate seet.

Liilia ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.