Nädal tagasi kreeka köögi koolitusel söödud feta-spinatipirukas oli nii maitsev, et ma lausa pidin seda eile küpsetama. Tegin aga olude sunnil retseptis mõningaid muudatusi ning selle tulemusel valmis hoopis teistsugune, kuigi ikkagi väga maitsev, pirukas.
500 g pärmi-lehttainast
1 sibul
1 roheline paprika
100 g külmutatud spinatit
10 musta oliivi
1 spl kuivatatud punet
musta pipart
500 g tetrapakendis kreemjat fetajuustu
1 muna
Prae sibul ja paprikaribad oliiviõlis pehmeks. Lisa sulatatud ning nõrutatud spinat, hakitud oliivid, feta ning maitseained. Lase veidi jahtuda ja taheneda ning sega juurde lahtiklopitud muna (jäta veidi pintseldamiseks).
Rulli tainas jahusel laual õhukeseks, määri täidisega (jäta servad täidiseta). Keera rulli, tõsta ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri pealt munaga, soovi korral puista pirukale helbelist meresoola ja veidi punet.
Küpseta 210 kraadises ahjus umbes 35 minutit, kuni pirukas on pealt kaunilt pruun (pigem tumepruun - siis võib kindel olla, et ka seest on läbi küpsenud).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar