Need ampsud on väga head nosimiseks nii suurtele kui väikestele ;)
Sellest kogusest saab umbes 48 väikest ampsukest
Taigen:
300 g nisujahu
150 g võid
1 muna
noaotsaga soodat
4 spl suhkrut
veidi soola
100 g hapukoort
Täidis:
hapukaid õunu
suhkrut
kaneeli
Sega taigna-ained omavahel, pane pooleks tunniks külmkappi. Samal ajal koori ja tükelda õunad, raputa peale suhkur ja kaneel ning jäta veidikeseks seisma.
Jaga tainas neljaks osaks ja rulli iga taignatükk ümmarguseks. Lõika see ketas omakorda 12 sektoriks. Aseta iga sektori laiemasse otsa õunalõik ja rulli tainas kitsama otsa suunas kokku.
Küpseta 200-kraadises ahjus kuldpruuniks (umbes 20 minutit).
Jahtunult võid peale puistada tuhksuhkrut.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar