13 oktoober 2010

Suvikõrvitsa-singipirukas

Mulle meeldivad soolased pirukad, sest neid on võimalik kokku panna vastavalt isudele ja võimalustele. Tavaliselt on nad maitsvad nii soojalt kui ka külmalt ja seetõttu sobivad ideaalselt ka näiteks tööle või reisile kaasa võtmiseks.
Seekordse piruka retsept taaskord nami-namist

Põhi:
3 dl nisujahu
2 dl neljaviljahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl kuivatatud rosmariini
125 g võid
0,5 dl külma vett
soola 

Kate:
200 g suitsusinki või peekonit
1 porru 
1 suvikõrvits
1 paprika
200 g riivitud mozzarella juustu
2 dl piima
3 muna
musta pipart

Sega taina jaoks kausis kuivained, sool ja rosmariin. Näpista juurde või. Lisa külm vesi ja sega tainas ühtlaseks. Vormi palliks, keera toidukilesse ning pane 30 minutiks külmkappi tahenema.
Haki sink ja paprika, viiluta porru ja suvikõrvits. Prae kõik pannil kergelt läbi.
Rulli tainas kergelt jahusel laual lahti ning vooderda sellega võitatud 24 cm pirukavorm (ka küljed).
Laota täidis taignale. Sega kausis munad, piim ja pipar omavahel. Kalla vormi ning puista peale riivitud juust.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.