Mulle meeldivad soolased pirukad, sest neid on võimalik kokku panna vastavalt isudele ja võimalustele. Tavaliselt on nad maitsvad nii soojalt kui ka külmalt ja seetõttu sobivad ideaalselt ka näiteks tööle või reisile kaasa võtmiseks.
Seekordse piruka retsept taaskord nami-namist
Põhi:
3 dl nisujahu
2 dl neljaviljahelbeid
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl kuivatatud rosmariini
125 g võid
0,5 dl külma vett
soola
Kate:
200 g suitsusinki või peekonit
1 porru
1 suvikõrvits
1 paprika
200 g riivitud mozzarella juustu
2 dl piima
3 muna
musta pipart
Sega taina jaoks kausis kuivained, sool ja rosmariin. Näpista juurde või. Lisa külm vesi ja sega tainas ühtlaseks. Vormi palliks, keera toidukilesse ning pane 30 minutiks külmkappi tahenema.
Haki sink ja paprika, viiluta porru ja suvikõrvits. Prae kõik pannil kergelt läbi.
Rulli tainas kergelt jahusel laual lahti ning vooderda sellega võitatud 24 cm pirukavorm (ka küljed).
Laota täidis taignale. Sega kausis munad, piim ja pipar omavahel. Kalla vormi ning puista peale riivitud juust.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar