07 oktoober 2010

Kapsarullid

Kapsarullide tegemine on paras mässamine, mitte keeruline, aga kuidagi köögis kaost tekitav. Tulemus on muidugi seda väärt ja tavaliselt teen ma kohe suurema koguse, et jaguks mitmeks päevaks. Mulle isiklikult maistevadki kapsarullid just teisel päeval pannil või sees kuldseks praetuna.
Seekord tegin neid rulle küll savoia e.käharkapsast, aga paremad on minu arvates ikka tavalisest valgest peakapsast keeratud rullid.

1 suur kapsapea 
4-5 dl vett või puljongit
võid

Täidis:
500 g hakkliha
2 dl keetmata riisi
1 sibul
1 suur porgand
1 väike paprika
musta pipart
soola

Lõika kapsajuurikas lühikeseks ja pane kapsapea suurde potti soolasesse vette keema. Eralda pealmised lehed sedamööda, kuidas need pehmenema hakkavad (vaja on umbes 12 suuremat lehte). Kui lehtede rootsuosa on liiga paks, siis lõika see noaga veidi õhemaks.
Täidise jaoks sega hakkliha, keetmata riis, hakitud sibul, riivitud porgand, paprikatükid ning maitseained.
Pane lusikatäis liha-riisisegu igale kapsalehele ja keera leht pakiks kokku. Aseta kapsarullid kaanega ahjuvormi, kalla vormi vett või puljongit ning poeta peale mõni võitükike.
Küpseta 200 kraadises ahjus 1-1,5 tundi. 

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.