03 oktoober 2010

Kreeka riisipuding Rizogalo

Eile oli mul võimalus osaleda ühel super vahval ja maitsval kursusel, mille mõjutusel pidin täna kohe köögis askeldama hakkama. Lõunasöögi lõpetuseks valmis see hõrgutav riisipuding. Kuna kasutasin rõõmsate talukanade mune, siis sai puding ka mõnusalt kollane. Retsept ikka nami-namist. 

1 l piima(3,5%)
1 dl suhkrut
5 cm pikkune lai apelsini kooreriba
1 kaneelikoor
100 g pudruriisi
2 munakollast
1 spl maisitärklist
veidi piima
vanillisuhkrut
jahvatatud kaneeli

Pane piim, suhkur, kaneelikoor ja apelsinikooreriba potti. Kuumuta pidevalt segades, kuni suhkur on lahustunud. Kuumuta keemiseni, lisa riis. Hauta ilma kaaneta potis umbes 30 minutit, kuni riis on pehme. Sega aeg-ajalt ja kontrolli, et puder põhja ei kee. (NB! Puder on siin veel üsna vedel). Eemalda apelsinikooreriba ja kaneelikoor.
Klopi kausis tärklis, munakollased ja veidi piima omavahel, sega pudru hulka. Kuumuta tasasel tulel, kuni puder pakseneb. Maitsesta vanillisuhkruga. 

Kalla magustoidukaussidesse, puista peale kaneeli.
Serveeri soojalt või jahtunult.

5 kommentaari:

Aniitram ütles ...

See ilmub ilmselt kohe-kohe ka minu blogisse :) Magusroog oli nii hea lihtsalt. Nagu ka kõik muud õhtu jooksul valmistatud road :)

Tullia ütles ...

See on tõesti üks mõnus magustoit.

Mari-Liis ütles ...

meil ka tehtud juba:)
Liilia, sain ootamatult oma kõrvitsamure murtud, nii et mulle pole vaja saata.

Liilia ütles ...

tore kuulda, et kõigil oli koolitusel käimist mingi kasu ka ;)
Mari-Liis, kui sul uuesti kõrvitsat vaja, siis anna teada.

Pille ütles ...

Mulle teeb ka ainult rõõmu, et Kreeka koolitusest mõned retseptid n-ö käibesse jäävad :)

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.