Retsept on pärit S.Kohu "Hoidistaja käsiraamatust"

ca 1,5 liitrit moosi:
600 g toorest punapeeti
veidi vett
200 g ebaküdooniaid või 1 suur sidrun
1 kg õunu
500 g suhkrut
Koori peet, riivi jämeda riiviga ja keeda väheses vees pool-pehmeks.
Koori ja tükelda ka õunad ning seemnetest puhastatud ebaküdooniad (kui kasutad sidrunit, siis riivi sellelt koor ja pigista mahl välja).
Kui peet on pool-pehme, siis lisa keedunõusse ka õuna- ja ebaküdooniatükid (sidrunikoor ja -mahl) ning keeda pehmeks. Lisa juurde suhkur (kui soovid ütlasemat moosi s.t ilma märgatavate peeditükkideta, siis hõõru moos läbi sõela ja alles siis sega juurde suhkur).
Keeda tasasel tulel umbes 10 minutit ning jaota kuumalt steriliseeritud purkidesse, sule kohe õhukindlalt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar