10 oktoober 2010
Õunabiskviit
Jätkates lapsepõlvekookidega, siis seda kooki tegi minu vanaema väga tihti kuna tal olid kanad ja seetõttu oli ka mune alati.
Sellest kogusest saab suure plaadikoogi, kui aga teha väike kook siis tuleks võtta pool kogustest ning küpsetada 24cm läbimõõduga koogivormis.
võid vormi määrimiseks
6 suurt haput õuna
3 spl fariinisuhkrut
kaneeli
8 muna
8 spl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
8 spl jahu
8 spl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Määri suur sügav ahjupann korralikult võiga ning laota sinna peale puhastatud õunaviilud, puista need üle kaneeli ja fariinisuhkruga.
Vahusta toasoojad munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks. Sega küpsetuspulber jahu ja tärklisega ga ning sõelu see munavahule. Sega ettevaatlikult läbi ning vala õuntele.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 175-kraadi juures umbes 30 minutit (kuni biskviit on pealt kuldne).
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
NB!
Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar