Sellist õunakooki mäletan ma juba oma lapsepõlvest. Maitseb imeliselt, kuigi tema valmistamises pole midagi keerulist ega peenutsevat.
Sellest kogusest saab ahjuplaadisuuruse koogi, millest jagub maksimaalselt neljale koogisõbrale.
Põhi:
1 portsjon pärmitainast
Kate:
1 kg hapukaid õunu
30 g võid (sulatada)
50 g suhkrut
kaneeli
Valmista taigen ning lase kerkida.
Eemalda õuntelt seemned ning lõika viiludeks (kui kasutad poest ostetud õunu, siis võiks ubinaid koorida ka).
Kui taigen on kerkinud, siis rulli see jahusel laual õhukeseks ning tõsta võiga määritud ahjuplaadile.
Laota taignale õunaviilud, määri pealt sulavõiga ning puista üle kaneeli ja suhkruga.
Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit, kuni koogi servad on jumekad ning õunad pehmed.
2 kommentaari:
Kui ma meenutan Su pärmitaigna retsepti järgi tehtud kaneelirulle, siis olen kindel, et see pirukas on tõesti hea. Soovitasin ka sõbrannele seda tainaretsepti ja ta kiitis väga.
tänan! mulle meeldib pärmitaigen väga, sest seda on üsna kerge valmistada ja temast saab igasugu häid asju teha.
Postita kommentaar