150 g võid
125 g suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
2 muna
200 g nisujahu
100 g maisijahu
200 ml piima
200 ml vett
Sega pehme või, suhkur, vaniljesuhkur ja munad kreemjaks massiks. Lisa pidevalt segades vaheldumisi jahud ja vee-piimasegu. Taigen peab jääma hapukoore paksune. Lase paisuda ca 2 tundi ning küpseta kuumade vahvliraudade vahel kuldseks.
Keera kohe kuumalt tobikusse.
Või vajuta klaasi peale asetatult korvikesteks.
4 kommentaari:
Tere!
Kust sa küll oled leidnud vahvliküpsetamisemasina? Mul on 70:st ja ma olen mitu korda "siraka" saanud, ei julgegi enam kasutada. Need mis Soomes on müügil, on nii sügava mustriga, et vahvel jääb lihtsalt pannkoogi moodi pehmeks. Sommidel vahvel (vohveli) tähendabki tihti pannkooki, mis on tehtud vahvlimasinaga. Kas neid masinaid müüakse Eestis ja kui palju selline maksab?
minul on 10 aastat tagasi eestist ostetud Severini firma Hörnhenautomat. siis maksis ta minu mäletamist mööda mingi 300 krooni. Näiteks:http://www.euronics.ee/tootekaart/33410/Koogitooted/Fun_cooking/AWM852 -see tundub selline olema, sest kaasas on vahvlikeeramise koonus.
No näed, üks vana pea otsas, olen kunagi kysinud juba sinu käest seda, ja olen su vahepeal ära kaotanud. Kas ma sind oma blogilisti võin lisada, et enam nii ei juhtuks :-)
ikka :D
Postita kommentaar