13 märts 2010

Apelsinimaitselised porgandi-sarvesaiad

Hommikul tegin sarvesaiu, aga mitte lehtaignast ja mitte šokolaaditäidisega vaid tavalisest pärmitaignast porgandipirukaid. Mmmõnusad, eriti see apelsinimaitseline porgand seal vahel.
 Sellest kogusest saab 8 suurt saiakest.

1 portsjon magusat pärmitaigent (2 dl jahukogusest oli sepikujahu)

Täidis:
3 porgandit
1 spl võid
2 spl suhkrut
1 spl maisijahu
1 väike muna
1/2 apelsini riivitud koor

Valmista taigen ja pane kerkima.
Täidise jaoks pane kooritud ning ratasteks lõigatud porgand vähese veega potti keema. Kui porgand on pehme, siis hõõru see läbi sõela või purusta näiteks nuimikseriga. Sega juurde või ning lase jahtuda. Jahtunud segule lisa muna, apelsinikoor, suhkur ja maisijahu.
Rulli taigen ümaraks kettaks ja lõika 8-ks kolmnurgaks. Määri igale kolmurgale porgandisegu ja keera, alustades laisemast otsast, rulli. Lase ahjuplaadil 15 minutit kerkida ja määri pealt munaga. Küpseta eelsoojendatud ahjus 210* juures 15 minutit või seni kuni saiad on kuldsed.

2 kommentaari:

Liina ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Liina ütles ...

Oi, hommikune unistuste suutäis :)

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.