Mulle meeldib süüa teha ahjus, sest siis ei pea pidevalt köögis olema ja pliidi juures seisma. Näiteks meie perele maitsevad ahjus küpsetatud kartulid paremini kui keedukartulid ning mis peamine, ahjus küpsetatud kartulitel jääb rohkem vitamiine alles (keeduveega valatakse väga palju kraanist alla).
kartulid
meresool
1 spl õli
Koori kartulid ja lõika meelepärasteks tükkideks. Kui on väiksemad kartulid, siis olen ka terveks jätnud. Arvesta, et mida peenemad/õhemad tükid seda kiirmemini valmivad. Sega suures kausis kartulid, sool ja õli korralikult läbi (soovi korral maitsesta kartulimaitseainega, küüslaugusoolaga, paprikapulbriga või muu meelepärasega). Laota kartulid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (tänu küpsetuspaberile ei jää kartul panni külge ning ei pea lisama palju õli). Küpseta 220* juures seni kuni kartulid on kuldsed (ca 30-60 minutit, oleneb kartulitükkide suurusest).
Lastele lõikasin kartuliviiludest väikeste küpsisevormigega kujukesi.
7 kommentaari:
See kartulite idee on väga lahe. Kindlasti proovin.
Tänan! Minu lapsed söövad silmadega :D
Väga äge mõte kartuleid nii lõigata! Palju lõbusam süüa :)
viletsa söömisega lastele tuleb igasugu lõbusaid asju välja mõelda! 2-aastane on nõus võileibu ainult siis sööma kui need on mõmmi-kujulised :D
Hüper-super idee!!! Meil ka lapsed vahel kehva söömisega, aga selliseid.. sööks ju isegi;)
Liilia, ma vaatan su blogi ja olen nagu Pavlovi koer. Miks ma ise niiiiiiiiiiii lihtsa asja peale ei tulnud nagu vigurkujudega kartulid! Esimese asjana proovin ära.
lihtsad asjad ongi tavaliselt kõige geniaalsemad! ;)
Postita kommentaar