09 märts 2011

Kapsa-sibulapirukas


Väga ilus kollane, mõnusalt magus ja samas vürtsine pirukas mis maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt. 

Põhi:
2 dl jahu (pool sellest täisteranisujahu)
50 g võid
0,5 spl vett
0,25 tl soola
 

Täidis:
1 suur sibul

300 g kapsast
(riivida või hästi peeneks hakkida)
praadimiseks võid
0,5 tl karripulbrit
0,5 tl soola
1 suur muna
1 dl piima
 

Sega jahust, võist, soolast ja veest kiiresti ühtlane tainas. Suru tainas võitatud madalaservalise pirukavormi põhjale ja servadele.
Küpseta 15 minutit 200-kraadises ahjus, samal ajal valmista täidis.
Sulata pannil veidi võid ning hauta hakitud sibul ja kapsaribad klaasjaks, maitsesta karri ja soolaga. Klopi munad kergelt lahti, sega juurde piim.
Kalla sibula-kapsatäidis vormi eelküpsetatud taignale ja vala üle munapiimaga. Pane vorm uuesti ahju ja küpseta 200-kraadi juures veel 20 minutit. 



Retsept nami-namist

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.