18 märts 2011

Hakkliha-suitsusingivorm

Kuna nami-namis toimub hetkel terriniide teemaline kooskokkamine, siis tegin sealtsamast leitud retsepti järgi ühe väga mõnusa leivakatteks sobiva hakklihavormi. Tänu basiilikule ja punele meenutas see oma maitselt veidike vorsti, väga head vorsti.

400 g veisehakkliha 
1 väikest sibul
2 küünt küüslauku
1 tl soola
0,5 tl basiilikut
1 tl punet
3 spl nisujahu
3 muna
2 dl piima
100 g suitsusinki

Lisa hakklihale riivitud sibul ja küüslauk, sool, maitseained, jahu ja munad. Lisa peene nirena piim. Lõika suitsusink väikesteks kuubikuteks ning sega lihamassi hulka.
Vala segu piklikusse võitatud vormi (nt 1-liitrine keeksivorm) ja aseta kuumaveevanni. Küpseta ahjus veevannis 180-kraadi juures umbes 1 tund.
Lase jahtuda, kummuta vormist välja ja lõika viiludeks, serveeri külmalt.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.