18 märts 2011

Mõranenud šokolaadiküpsised

Täna lubasin lastele küpsiseid teha ja loomulikult tahtsin ma ka midagi blogida, seega pidin otsima ja proovima retsepti mida siin veel pole :D
Need on ühed ülimalt šokolaadised ja hästi muredad küpsised, millede söömist ei saa lõpetada enne kui need otsas on!

50 küpsist

150 g šokolaadi (Bitter) 
200 g võid
veidi soola
1,5 dl fariinsuhkrut
2 muna
1 tl vanillisuhkrut
2,5 dl jahu
2 spl mõrudat kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl piima

Veeretamiseks:
100 g  tuhksuhkrut

Sulata šokolaad ja lase jahtuda. Vahusta või soola ja suhkuruga. Lisa vaniljesuhkur ning munad ja vahusta edasi ühtlaseks massiks. Lisa jahtunud sulašokolaad ja sega korralikult läbi. Sega vaheldumisi juurde omavahel segatud kuivained (jahu, kakao, küpsetuspulber) ja piim ning sega kuni saad ühtlase taigna.
Mässi taigen kilesse ja aseta vähemalt 3 tunniks külmkappi tahenema. 
Veereta taignast väiksed pallikesed, mida omakorda veereta tuhksuhkrus. Mida paksem kiht tuhksuhkrut külge jääb seda ilusam on lõpptulemus.
Laota pallid suurte vahedega küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta eelkuumutatud ahjus 180-kraadi juures umbes 15 minutit, kuni kate on pragunenud.

Retsept raamatust "Schokolade"

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.