Meie pere armastab väga porgandeid süüa, aga kahjuks muutuvad need vastu kevadet juba üsna kuivadeks et neid niisama toorelt krõbistada, seepärast üritan neid iga toidu sisse pista.
100 g võid (sulatada)
2 muna
100 g (fariin)suhkrut
veidi soola
250 g porgandeid
1 spl apelsinimahla
2 tl kaneeli
1 spl riivitud apelsinikoort
veidi muskaatpähklit
100 g hakitud (kreeka)pähkleid
50 g kuivatatud jõhvikaid või rosinaid
225 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
Kõigepealt sulata või ja jäta jahtuma. Riivi kooritud porgandid peene riiviga, kui porgandid pole väga mahlased siis lisa ka 1 spl apelsinimahla. Haki pähklid ja soovi korral ka jõhvikad või rosinad.
Klopi munad suhkru ja soolaga lahti. Sega juurde jahtunud sulavõi, riivitud porgandid, kaneel, apelsinikoor, muskaatpähkel, hakitud pähklid ja jõhvikad/rosinad. Sõelu juurde eelnevalt omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja sooda. Sega ühtlaseks ning vala võitatud, 24-cm lahtikäivasse, koogivormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit.
Lase jahtuda ning kata pealt tuhsuhkrust ja apelsinimahlast valmistatud glasuuriga või puista lihtsalt tuhksuhkruga üle.
Retsept mugandatud saksa ajakirjast "Lisa extra"
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar