27 veebruar 2011

Porgandikook


Meie pere armastab väga porgandeid süüa, aga kahjuks muutuvad need vastu kevadet juba üsna kuivadeks et neid niisama toorelt krõbistada, seepärast üritan neid iga toidu sisse pista.

100 g võid (sulatada) 
2 muna
100 g (fariin)suhkrut
veidi soola
250 g porgandeid
1 spl apelsinimahla
2 tl kaneeli
1 spl riivitud apelsinikoort
veidi muskaatpähklit
100 g hakitud (kreeka)pähkleid
50 g kuivatatud jõhvikaid või rosinaid
225 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat

Kõigepealt sulata või ja jäta jahtuma. Riivi kooritud porgandid peene riiviga, kui porgandid pole väga mahlased siis lisa ka 1 spl apelsinimahla. Haki pähklid ja soovi korral ka jõhvikad või rosinad.
Klopi munad suhkru ja soolaga lahti. Sega juurde jahtunud sulavõi, riivitud porgandid, kaneel, apelsinikoor, muskaatpähkel, hakitud pähklid ja jõhvikad/rosinad. Sõelu juurde eelnevalt omavahel segatud jahu, küpsetuspulber ja sooda. Sega ühtlaseks ning vala võitatud, 24-cm lahtikäivasse, koogivormi.
Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit.
Lase jahtuda ning kata pealt tuhsuhkrust ja apelsinimahlast valmistatud glasuuriga või puista lihtsalt tuhksuhkruga üle.

Retsept mugandatud saksa ajakirjast "Lisa extra"

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.