16 märts 2011

Karamellkissell

Lapsepõlves ma seda magustoitu ei armastanud, küll on mulle alati meeldinud kakaokissell ja piimakissell. Nüüd on mulle igasugu karamellkreemid ja pudingud maitsema hakanud ja nii otsustasin ka seda lihtsat magustoitu proovida. Minu üllatuseks maitses see isegi mu lastele... järelikult olid mu mälestused koolisööklast mõrudamad ja venivamad :D

Neljale:
2 dl suhkrut
1 dl keeva vett
1 l kuuma piima
5 spl kartulitärklist ja 0,5 dl külma vett
 

Serveerimiseks:
hapukat moosi


Pruunista suhkur paksupõhjalises potis helepruuniks, lisa ettevaatlikult keev vesi ja kuumuta kuni karamell lahustub. Lisa kuum piim ja sega ühtlaseks, keeda mõni minut. Nirista juurde külma veega segatud tärklis, samal ajal kisselli hoolega segades.
Kuumuta keemiseni, siis tõsta kohe tulelt ja jaga magustoidukaussidesse. Puista peale veidi suhkrut (siis ei teki nn. nahka), lase jahtuda. Ära rohkem sega, muidu muutub kissell vesiseks. Serveeri hapu moosiga


Retsept nami-namist

6 kommentaari:

Ülle ütles ...

Karamellkissell on oma põletatud suhkru maitse poolest üks parimaid magustoite. Ja just mustasõstramoosiga, mis moodustab kisselliga täiusliku paari. Ajasid nüüd kisselli isu peale:).

kardemon ütles ...

üks laagrikokk tegi imeehad karamellikisselli... ta pani sisse (rösitud?)hakitud mandlit.
mustasõstramoosiga on mu lemmik ka!

Liilia ütles ...

meie sõime küll pohlamoosiga, aga mustsõstraga on ka kindlasti hea!
Silja, see mandlite mõte tundub igatahes huvitav!

Tullia ütles ...

Üldiselt ma pole toidu osas valiv ega pirtsakas, kuid kartul ja piima-, kakao- ja karamellkissell väga ei ahvatle. Kui kuskil pakutaks, siis sööks ikka.

vahterliina ütles ...

oo! varsti moodustub Sulle koolkond, kes kõik kissellid järgi teeb, mis Sa ees. näiteks mina:D

Liilia ütles ...

Vernanda, meenutan kõigest laspepõlve ja ilmselt on siis paljud samast põlvkonnast ;)

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.