17 veebruar 2011

Šokolaadimuffinid mandliliköörikreemiga

No ei taha kuidagi see talv lõppeda ja ilmad soojemaks minna, eks tuleb siis lohutuseks tõeliselt šokolaadiseid küpsetisi valmistada.
Kui sööjate hulgas on ka lapsi, siis soovitan poolele kreemile alkoholi mitte panna.

Muffinid 12 tk
50 g võid
100 g tumedat šokolaadi
1,5 dl piima
2 muna
1,5 dl fariinsuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
veidi soola
2,5 dl nisujahu
2 spl kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit

Kreem:
75 g šokolaadi (Bitter)
200 g mascarponet
4 spl tuhksuhkrut
1-2 spl mandlilikööri

Kõigepealt küpseta muffinid.
Sualata potis või, sega juurde tükeldatud šokolaad. Sega kuni kõik on ilusti sulanud, jäta jahtuma. Vahusta munad suhkrute ja soolaga. Lisa või-šokolaadisegu, piim ja omavahel segatud kuivained (jahu, kakao, küpsetuspulber). Jaota taigen pabervormidega voodertatud muffinipanni.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 180-kraadi juures 15 minutit (kontrolli küpsust tikuga).
Seni kuni muffinid ahjus küpsevad, valmista kreem. Selleks sulata šokolaad vesivannil. Sega juurde toasoe mascarpone, tuhksushkur ja mascarpone. Sega ühtlaseks ja pane külmikusse ootele.
Jahtunud muffinitelt lõika "kaas" pealt, määri peale ca 1 spl kreemi ning aseta äralõigatud tükk tagasi. Puista peale tuhksuhkrut.

Retsept raamatust "Schokolade"

2 kommentaari:

Riinika ütles ...

Ohsamdohsam. Minu, kui šokohooliku viis see retsept küll endast välja. Šokolaadi järgi poodi nimelt :D

Liilia ütles ...

:D eks see retsept ole jah mõeldud ainult TÕELISTELE šokohoolikutele... nagu näiteks mina :P

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.