11 veebruar 2011

Mahlane hapupiimakeeks

Kuna me kasutame söögiks-joogiks talupiima, siis ikka juhtub et see läheb hapuks enne kui otsa saab. Seekord läks hapuks viimane klaas piima millest oleks mõttetu kohupiima valmistada ja nii saigi küpsetatud lihtne ent väga mahlane ning maitsev keeksike. Kellel hapupiima pole võib selle asendada kas keefiri või maitsestamata jogurtiga.

100 g pehmet võid
2 dl suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
terake soola
2 muna
2,5 dl hapupiima
3,5 dl jahu
0,5 tl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit

Glasuur:
2 spl meelepärast mahla (kasutasin arooniamahla)
2 dl tuhksuhkrut

Esmalt pane ahi 175-kraadi juurde sooja ning määri 1,5 liitrine keeksivorm võiga ja puista üle riivsaia või mannaga.
Vahustada toasoe või suhkru, vaniljesuhkru ja näputäie soolaga. Klopi ükshaaval juurde munad. Sega vaheldumisi juurde küpsetuspulbriga ja soodaga segatud jahu ning hapupiim.
Vala taigen keeksivormi ja küpsetada eelkuumutatud ahjus 175-kraadi juures ca 35-40 minutit (kontrolli küpsust tikuga).
Võta ahjust välja ja lase vormis umbes 20 minutit jahtuda, siis kummuta alusele ja lase lõplikult jahtuda.
Jahtunud koogile valmista soovi korral mahlast ja tuhksuhkrust glasuur või puista lihtsalt tuhksuhkruga üle.

2 kommentaari:

vernanda ütles ...

see on nii ilus pilt! ja ma panin selle nö "to-do listi" ka!

Liilia ütles ...

tänud! tasub teha, sest valmib kergelt ja kiirelt ja veel kiiremini saab otsa... lapsed sõi justkui poleks varem keeksi saanud :D

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.