Küpsetasin hiina kalendri aastavahetuseks lihtsad šokolaadiküpsised, retsept sündis taigna valmistamise käigus.
45 küpsist/ 850g
150 g võid
150 g tumedat šokolaadi
2 muna
200 g suhkrut
260 g nisujahu
40 g kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
Kaunistuseks:
50 g valget šokolaadi
Sulata või ja šokolaad ning lase jahtuda. Vahusta muna suhkruga kohevaks. Lisa juurde jahtunud või-šokolaadisegu, sega ühtlaseks. Lisa juurde ka omavahel segatud kuivained (jahu, kakao, küpsetuspulber). Sega taignaks ja lase külmas vähemalt 30 minutit taheneda.
Jaga taigen võrdseteks pallikeseks. Suru pallike lamedaks ja lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jättes üsna suured vahed kuna nad vajuvad küpsedes veelgi laiali.
Küpseta eelkuumutaud ahjus 200-kraadi juures ca 12 minutit.
Lase restil jahtuda ning kaunista sulatatud valge šokolaadiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar