04 veebruar 2011

Toorjuustutäidisega pikkpoiss

Väga maitsev ja mahlane pikkpoiss, mis maitseb ühtviisi hästi nii soojalt kui ka külmalt.

600 g hakkliha (segu)
1 muna
3 spl riivsaia+ vett
1 küüslauguküüs
1 sibul
1 porgand
2 tl soola
pipart 

Täidis:
150 g maitsestamata toorjuustu
1 tl mädarõigast
hakitud peterselli 
veidi soola

Pane riivsai vette 10 minutiks paisuma. Riivi peene riiviga sibul, küüslauk ja porgand ning sega muna ja hakklihaga. Sega juurde ka paisunud riivsai ning maitseained.
Sega kõik täidiseained omavahel, maitsesta vastavalt maitsele ja vajadusele.
Pane kolmveerand hakklihamassist piklikusse küpsetusvormi, suru keskele lohk ning jaota toorjuutsusegu sinna peale ja kata pealt ülejäänud hakklihaseguga. Suru päts ühtlaseks nii et toorjuust välja ei paistaks ja silu pealt siledaks.
Küpseta 180-kraadises ahjus 60-70 minutit.

1 kommentaar:

Karima ütles ...

täitsa huvitav ja peaks proovima

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.