25 veebruar 2011

Kodujuustu-kilutort



Tähistamaks meie Eesti Vabariigi auväärset sünnipäeva, tegin mõnusalt soolase tordi. Kaunistasin päevale ja väärikale eale vastavalt. 

Põhi:
25 g pärmi
2 dl piima
150 g rukkijahu
200 g nisujahu
0,5 dl õli
1 tl soola
1 tl suhkrut 

Täidis:
100 g vürtsikilufileed
4 keedetud muna
300 g kodujuustu
100 g hapukoort
3 spl majoneesi
hakitud tilli 

Kaunistamiseks:
kuivavatud rukkilille õielehti
röstitud riivleiba
hapukoort

Hõõru pärm suhkruga vedelaks, lisa käesoe piim, sool, õli ja jahu. Sõtku ühtlaseks taignaks ning pane rätikuga kaetult sooja kohta kerkima.
Kerkinud tainas sõtku kergelt läbi ning vormi pätsiks. Aseta päts võitatud ahjuvormi (26 cm) ja lase veel kerkida. 

Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit.
Sega täidise ained omavahel ühtlaseks. Lõika küpsetatud põhi kaheks või kolmeks kihiks ning lao kihiti täidisega lahtikäivasse vormi, kata pealt kilega. Lase vähemalt 5 tundi või veel parem üleöö maitsestuda (kui tahad kiiremini süüa, siis on soovitav põhjasid näiteks piima või puljongiga immutada).

Kaunista vastavalt soovile.

Kommentaare ei ole:

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.