Kuna külmikusse oli tekkinud liiga palju kohupiima mis tuli kiiremas korras ära kasutada ning soovitatvalt igaks juhuks ka läbi küpsetada (realiseerimiskuupäev oli käes), siis küpsetasingi ühe mõnusa koogi.
Põhi:
25 g šokolaadi (Bitter)
75 g pehmet võid
1 dl suhkrut
veidi soola
1 tl vaniljesuhkrut
1 muna
150 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
Kate:
4 muna
1,5 dl suhkrut
veidi soola
2 tl vaniljesuhkrut
800 g kohupiima (ricottat)
2 spl maisitärklist
2 dl (külmutatud) vaarikaid
2 spl kakaod (mõrudat)
Põhi: sulata šokolaad vesivannil ning jäta jahtuma. Klopi pehme või suhkru, soola ja vaniljega heledaks vahuks. Mikserda juurde muna ning sega hulka ka jahtunud sulašokolaad. Viimasena sõelu juurde ka küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ühtlaseks taignaks ning suru 28cm lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele. Aseta külmikusse ootele.
Kate: eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalged veidikese soolaga tugevaks vahuks ja jäta ootele. Vahusta munarebud suhkrutega heledaks vahuks, mikserda juurde kohupiim. Sega hulka tärklis ja ettevaatlikult ka munavalgevaht.
Kalla pool kreemist koogivormi taigna peale, siis lao peale vaarikad. Ülejäänud kreemile sega juurde kakaopulber ning vala vaarikatele. Sega kahvliga kergelt läbi.
Küpseta eelkuumutatud ahjus 180-kraadi juures umbes 1 tund, siis keera kuumus kinni ja lase koogil ahjus vaikselt jahtuda.
Jahtunud kook kaunista soovi korral pealt šokolaadiga.
1 kommentaar:
AHVATLEV!!!!
Postita kommentaar