20 juuni 2010

Kohupiim

Kohupiima teen ma tavaliselt suvel, sest siis läheb piim kiiremini hapuks ja tulemuseks jääb mõnus mahedamaitseline kohupiim. Mina kasutan kohupiima tegemiseks rammusat talupiima, aga näiteks sille blogist võib leida õpetuse kuidas saab poepiimast seda teha.

Retsepti nagu polegi. Kõigepealt tuleb piim soojas kohas hapnema lasta. Hapupiim kuumutada keemiseni, aga mitte keeta muidu jääb kohupiim puine. Mina katsun temperatuuri sõrmega, kohupiim on valmis, kui väikse sõrme veel viieks sekundiks sisse saab panna. Tõsta pott tulelt ja jätta jahtuma. Peale jahtumist valada tihedale sõelale ja lasta umbes tunnike nõrguda.
Ühest liitrist piimast saab umbes 150-200 g kohupiima.
Sobib kasutada nii soolastes roogades kui ka magusates, näiteks kookides.

2 kommentaari:

Tullia ütles ...

Kas Sul tõesti mungalilled juba õitsevad?

Liilia ütles ...

mungalilled õitsevad, külvasin seemned juba aprillis :)

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.