1 l piima(3,5%)
1 dl suhkrut
5 cm pikkune lai apelsini kooreriba
5 cm pikkune lai apelsini kooreriba
1 kaneelikoor
100 g pudruriisi
100 g pudruriisi
2 munakollast
1 spl maisitärklist
veidi piima
vanillisuhkrutveidi piima
jahvatatud kaneeli
Pane piim, suhkur, kaneelikoor ja apelsinikooreriba potti. Kuumuta pidevalt segades, kuni suhkur on lahustunud. Kuumuta keemiseni, lisa riis. Hauta ilma kaaneta potis umbes 30 minutit, kuni riis on pehme. Sega aeg-ajalt ja kontrolli, et puder põhja ei kee. (NB! Puder on siin veel üsna vedel). Eemalda apelsinikooreriba ja kaneelikoor.
Klopi kausis tärklis, munakollased ja veidi piima omavahel, sega pudru hulka. Kuumuta tasasel tulel, kuni puder pakseneb. Maitsesta vanillisuhkruga.
Kalla magustoidukaussidesse, puista peale kaneeli.
Serveeri soojalt või jahtunult.
5 kommentaari:
See ilmub ilmselt kohe-kohe ka minu blogisse :) Magusroog oli nii hea lihtsalt. Nagu ka kõik muud õhtu jooksul valmistatud road :)
See on tõesti üks mõnus magustoit.
meil ka tehtud juba:)
Liilia, sain ootamatult oma kõrvitsamure murtud, nii et mulle pole vaja saata.
tore kuulda, et kõigil oli koolitusel käimist mingi kasu ka ;)
Mari-Liis, kui sul uuesti kõrvitsat vaja, siis anna teada.
Mulle teeb ka ainult rõõmu, et Kreeka koolitusest mõned retseptid n-ö käibesse jäävad :)
Postita kommentaar