
1 kg vahaküpsuses aedube
1 kg küpseid tomateid
2 toorest tšillipipart
1 spl soola
1 spl suhkrut
1 tl paprikapulbrit
hautamiseks õli
3 küünt küüslauku
2 spl hakitud basiilikut
Pane kooritud ja tükeldatud tomatid õliga hauduma. Lisa sool, suhkur, paprikapulber ning hakitud tšilli. Hauta tasasel tulel kuni tomat pehmeneb, seejärel püreesta segu saumikseriga.
Keeda kiududest ja õieraost puhastatud ning tükeldatud aedoakaunad soolakas vees pehmeks, kurna.
Vala oad tomatipüreesse, lase korraks keema. Sega juurde hakitud küüslauk ja basiilik ning jaga kohe kuumadesse steriliseeritud purkidesse ning sulge õhukindlalt ja lase jahtuda. Säilita jahedas.
2 kommentaari:
vot seda peaks proovima, mul on aedube üle oi kui palju:)
proovi kindlasti!
Postita kommentaar