08 september 2010

Aedoakaunad tomatipürees

Ma ei ole eriti suur aedubade sõber, aga kuna kevadel sai neid ikka mõned mulda topitud siis saak tuleb ju salve panna ;) Otsustasin proovida seda retsepti.
 
1 kg vahaküpsuses aedube
1 kg küpseid tomateid

2 toorest tšillipipart 
1 spl soola
1 spl suhkrut 

1 tl paprikapulbrit
hautamiseks õli 
3 küünt küüslauku
2 spl hakitud basiilikut 

Pane kooritud ja tükeldatud tomatid õliga hauduma. Lisa sool, suhkur, paprikapulber ning hakitud tšilli. Hauta tasasel tulel kuni tomat pehmeneb, seejärel püreesta segu saumikseriga. 
Keeda kiududest ja õieraost puhastatud ning tükeldatud aedoakaunad soolakas vees pehmeks, kurna. 
Vala oad tomatipüreesse, lase korraks keema. Sega juurde hakitud küüslauk ja basiilik ning jaga kohe kuumadesse steriliseeritud purkidesse ning sulge õhukindlalt ja lase jahtuda. Säilita jahedas.

2 kommentaari:

Ragne ütles ...

vot seda peaks proovima, mul on aedube üle oi kui palju:)

Liilia ütles ...

proovi kindlasti!

Related Posts with Thumbnails

NB!

Siinses blogis leiduvad materjalid on autoriõiguse tähenduses autorikaitse objektiks ja materjalide kasutamine kommertseesmärkidel ilma autori loata on keelatud. Muul eesmärgil kasutades lingi palun algsele postitusele.